Samen wijzer naar morgen

Een disselboom is het verbindingsstuk tussen paard en wagen. Zo’n drijvende verbinding is De Disselboom ook voor leerlingen. De verbinding tussen vandaag en morgen. Tussen kind-zijn en volwassen, tussen leren en kunnen, tussen denken en doen, tussen kennis en proces, tussen zelfstandigheid en samenzijn, tussen vallen en opstaan. De Disselboom is een stimulerende leerplek die met goed onderwijs elk kind uitdaagt van interesse naar kennis en van kennis naar wijsheid. In verbinding met zichzelf, met elkaar en met de wereld om zich heen. De kinderen bepalen deels zelf het proces, de school wijst ze met zorg de weg.

Verbinding voor morgen

Op De Disselboom begeleiden we kinderen op het pad richting volwassenheid. Leren om samen wijzer te worden en de beste versie van zichzelf te zijn. En om met elkaar te leren om zowel zelfstandig als samen onafhankelijk te kunnen zijn. Zo legt De Disselboom de verbinding tussen leerlingen onderling. In de klas, op het schoolplein, met de ouders en met het dorp. Als trotse dorpsschool van Wintelre zoeken we actief verbinding op inhoud met de hele gemeenschap. Onze normen en waarden hebben een katholieke grondslag en bieden ruimte aan elke levensbeschouwelijke of culturele achtergrond. Ook daarin zijn we samen wijzer. Vanuit al die verbindingen zorgen we met elkaar voor een optimaal leerklimaat voor onze leerlingen in breedste zin.

Samen wijzer onderweg

Wijzer worden we ook samen met basisschool Lambertus in Vessem. Op het gebied van onderwijs werken teamleden en de schoolraad regelmatig samen. Met elkaar organiseren we contact tussen leerlingen. Onze gezamenlijke sportdag is daarvan een voorbeeld. Hier zoeken we de verbinding met verenigingen waar leerlingen elkaar ook in hun vrije tijd kunnen ontmoeten. Vanuit deze verbindingen zijn we op De Disselboom met elkaar op pad; samen wijzer naar morgen!

Bevoegd gezag

Veldvest Veldvest

Basisschool de Disselboom valt onder het bestuur van Stichting Veldvest, het bevoegd gezag van veertien basisscholen, één school voor speciaal basisonderwijs en één school voor speciaal onderwijs. De scholen liggen in de gemeente Veldhoven en de omringende dorpen Vessem, Steensel, Knegsel en Wintelre. Meer informatie over de stichting kunt u vinden op www.veldvest.nl.